SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Wordpress backup wp time capsule omdöme

Dela det här inlägget

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet.

Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen.

När det gäller säkerheten är det en helt annan sak. Här måste allt vara perfekt redan från start, då ett enda virus eller intrång på din hemsida kan skapa stora problem för din sajt.

Det mest populära på nätet är att använda WordPress för sin hemsida. För att du som bygger en hemsida med WordPress ska få en hög säkerhet finns WordPress backup plugin.

En av de bästa backup-plugin heter WP Time Capsule, som ser till att du alltid har en din hemsida backupad med versioner varje dag.

Kom ihåg att många webbhotell endast tar månatliga backuper. Skulle något hända så har du inte möjlighet att gå tillbaka till ett visst datum, utan får finna dig i det datum webbhotellet har sparat undan. En gång hände det mig att webbhotellet gjorde sin månatliga backup den 14:e, hemsidan fick problem den 15:e. Jag ville då gå tillbaka några veckor i tiden för att säkerställa om felet inte fanns då, men det var omöjligt genom det webbhotellet. 

I denna artikel ska du få reda på vad WP Time Capsule är och hur ett modernt WordPress backup plugin verkligen kan fungera. Faktum är att detta plugin verkligen ligger i frontlinjen gällande bruk av modern och effektiv teknik, där mängder med bandbredd inte behöver ätas upp.

wordpress backup plugin

Vad är ett WordPress backup plugin

För alla de som inte är så hemma med allt gällande vad ett backup plugin är, eller kanske inte alls vet vad plugin till WordPress är överhuvudtaget, så måste detta först redas ut. Här kan det ju vara så att du har en hemsida som drivs med WordPress, men du har inget med skapandet och tillverkningen av denna att göra. I det fallet kanske du betalar en webbyrå eller en student att sköta din sida. I och med det saknar du kanske kunskaperna om hur ditt system fungerar. Idag är det dock mycket viktigt att känna till detta, då du faktiskt kan skydda dig mycket bättre, och på så sätt säkerställa att din sida alltid fungerar och är synbar för alla potentiella besökare.

Ett plugin till WordPress är något som via WordPress back-end kan installeras och aktiveras för att lägga till olika funktioner gällande sidbygge, säkerhet samt betalningsfunktion för att bara nämna några exempel. När det gäller de som kallas för backup plugin, kommer detta innebära att de jobbar med säkerheten av din hemsida. Detta genom att kunna utföra backup av både hemsida och databas, så att du alltid har något att återskapa om allt skulle gå fel. När det gäller WP Time Capsule, är detta ett av de bästa av alla WordPress backup plugin. Läser du vidare får du veta varför.

Detta är WP Time Capsule

Utvecklaren av WP Time Capsule heter Revmakx LLC och är från USA. När de själva får beskriva sin produkt, låter detta naturligtvis mycket bra. Här säger de att du kan sluta ta backup av hela din hemsida, och att du blir smartare med valet av WP Time Capsule. De säger sig också veta att WP Time Capsule är det smartaste och mest avancerade av alla WordPress backup plugin som finns på marknaden. Är allt detta sant, frågar sig då många användare? Ja, mycket av det som sägs finns det en massiv grund för. Nedan ser du exempelvis vad WP Time Capsule gör:

 • Skapar backup efter varje ändring.
 • Skyddar din WordPress hemsida från hackers.
 • Tar backup innan och efter varje uppdatering av din hemsida.
 • Ger dig möjligheten att testa din sajt innan du går live med den genom en stagingmiljö.

Helt enkelt förstår du snabbt att detta är något mera än bara ett WordPress backup plugin. De olika funktionerna kan du läsa mera om nedan.

fördelar

Fördelar med WP Time Capsule:

 • En prisvärd produkt som ger dig mer än den kostar.
 • En lättviktare som tar minimalt med bandbredd och jobbar supersnabbt.
 • Enkel att förstå med innovativt UI.
 • Alla filer sparas i molnet och finns tillgängliga var du än är.
 • Efter att ha installerat och ställt in funktionerna tar WP Time Capsule automatiska backuper.
tummener

Nackdelar med WP Time Capsule:

Faktum är att vi inte finner några direkta nackdelar med WP Time Capsule. En liten nackdel, kan vara när du snabbt vill uppdatera plugins och då få frågan om du hellre vill göra det i staging. Att installera plugin kan delvis sänka hastigheten på din hemsida marginellt. Med rätt inställningar och rätt caching plugin, så väljer du det WordPress backup plugin som tar minst resurser i anspråk. För att uppfylla ditt behov av säkerhet online behövs ett bra backup plugin som WP Time Capsule.

Automatisk backup

Här handlar detta om något som verkligen är en stor fördel. Med de rätta inställningarna i WP Time Capsule, kommer du alltid vara skyddad i realtid. Detta genom att detta plugin alltid tar en backup när du ändrar något. Det kommer också alltid att ske en backup innan och under samt efter varje uppdatering av din hemsida. Detta kallas automagisk backup av de som har tillverkat detta effektiva och säkra plugin till WordPress.

Dina backuper sparas i molnet, för att du alltid ska ha tillgång till dessa om något händer, när det händer och var du än är. Här väljer du fritt om du vill göra backup till Google Drive, Wasabi cloud (som förövrigt är supersnabb och ett billigare alternativ), Dropbox eller Amazon S3 som ett fåtal exempel.

Var säker med WP Time Capsule när katastrofen är ett faktum

Genom att använda WP Time Capsule skyddar du din wordpress hemsida mot massor av olika negativa saker som kan hända online. Dessa fel kan bero på den mänskliga faktorn, virus eller att någon försöker hacka din hemsida. Detta skyddar WP Time Capsule din hemsida mot:

 • Fel gjorda av dig själv eller annan person vilket kan läggas till den mänskliga faktorn.
 • Hackare som försöker sänka visibiliteten eller bara tillfoga skada på din hemsida.
 • När du av misstag har raderat viktiga filer.
 • Malware och eventuellt kraschad server.

I alla dessa fall behöver du bara ha en uppdaterad backup eller kunna gå tillbaka i tiden till en äldre backup, som kan återställa din hemsida. Detta är precis vad du alltid har till hands med valet av WP Time Capsule. Du kan alltid  skapa en klon och göra en skuggning av din hemsida för att se att allt fungerar innan du går live. Det finns  inte många andra WordPress backup plugin som kan mäta sig med WP Time Capsule.

WP Tcapsule Bridge

Vi testade av bridge funktionaliteten med WP Time Capsule vid namn ”wp-tcapsule-bridge” på en hackad hemsida. Denna återställning fungerar oerhört flexibelt. 

Har din sajt totalt kollapsat och du har raderat SQL och alla filer kan du ladda upp wp-tcapsule-bridge och få din hemsida återställd från vilket datum du vill. I cloud finns Meta filerna som innehåller information om vilket datum du vill återställa. 

Adressen till denna funktionen efter du laddat upp wp-tcapsule-bridge är https://domännamn.se/wp-tcapsule-bridge

Wp-tcapsule-bridge kan även användas om du har hemsidan kvar, men inte längre går nå av någon anledning. Du kan då använda inställningarna i wp-config.php för snabb anslutning till din databas och sedan återställa sajten.  Eller väljer du det andra alternativet att manuellt fylla i uppgifterna för din databas. 

wp time capsule bridge återställa backup

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

bli affiliate
Affiliate

Bli affiliate

Affiliatemarknadsföring är en marknadsföringsmodell där tredjepartsutgivare marknadsför en handlares varor eller tjänster och får en procentandel av försäljningen eller webbtrafiken som ett resultat. Det anses vanligtvis vara en viktig del av modern digital marknadsföring. Affiliate-marknadsföring tilltalar företag eftersom det tillåter dem att uppfylla sina marknadsföringsmål, och det gynnar affiliates genom att erbjuda möjligheten att göra

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan