SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

domänrea och webbhotellrea

Dela det här inlägget

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på:

 • Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra.
 • Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell.
 • Investera i rätt domän och sälj vidare det till någon som verkligen vill ha det.

Sista punkten är en hel kurs i sig och inget som kommer att avhandlas i denna artikel.

datasource

Så väljer du rätt webbhotell med rea och domänregistrator

Konsten att hitta billiga domäner och webbhotell för nuvarande på rea handlar om flera saker. Här är några av dem:

 1. Ta reda på varför du ska ha en. Ta reda på behoven du har för ett webbhotell (och även varför en domän till det). Är det för en simpel blogg? Egen e-handel? Något annat syfte?
 2. Räkna på lagringsutrymmet du behöver. Nästa steg är att räkan på saken för att veta hur mycket lagringsutrymme du samtidigt behöver. Exempelvis behöver du mindre utrymme om du bara skall driva en blogg med text, lite mer utrymme om du ska ladda upp podcasts i ljudformat, och ännu mer utrymme om du ska ladda upp fullspäckade videoklipp på ditt valda webbhotell.
 3. Tänk långsiktigt hur det kan bli med webbtrafiken. När du väljer och vrakar mellan webbhotell och domäner på rea så är det viktigt att du tänker långsiktigt för att inte behöva banka huvudet mot väggen med fylld ångestfylld ångest. Exempelvis kanske du slår igenom med din hemsida och får fler besökare (=mer trafik). Då vill du inte att ditt valda webbhotell ska flaskhalsa med webbtrafiken och orsaka att vissa besökare inte kommer fram.
 4. Olika priser för olika slags användare. Är du privatperson så brukar du erbjudas färre funktioner, mindre lagringsutrymme och webbtrafikbandbredd. Beställer du i egenskap av (egen)företagare så kan du få helt andra priser tack vare fler funktioner, större lagringsutrymme såväl som webbtrafikbandbredd.
 5. Håll utkik efter regelbundna rabatter och kampanjer. Bara för att du vet vad exakt du är ute efter så ska du inte nödvändigtvis slå till på det första bästa du hittar. Följ gärna flera webbhotell och domänregistratorer (de som säljer domäner) för att hitta tillfället i akt när du skall slå till på riktigt – när priserna är riktigt bra med andra ord!

Med dessa fem saker att överväga så kan du samtidigt läsa mer om nedanstående webbhotell tillgängliga:

Loopia

När denna artikel skrevs firade Loopia hela 20 år (det bildades 1999 i Sverige) vilket innebär (och i bästa fall när du läser detta) fina kampanj priser på webbhotell och svenska domäner. Exempelvis finns det Loopia Sitebuilder som låter dig bygga en hemsida utan förkunskaper. Den är perfekt om du vill bygga din hemsida omedelbart utan att behöva gå någon jobbig programmeringskurs.

Loopia har tre olika webbhotellspaket:

 • Privat – 75 GB webbutrymme.
 • Företag – 150 GB webbutrymme.
 • Företag Plus – 200 GB webbutrymme.

För alla tre gäller fritt antal e-postadresser medan du får lika mycket e-postutrymme som webbutrymmet för respektive webbhotellspaket ovan. Som privat får du tillgång till 25st databaser, 50st databaser med Företag plus 1st MS SQL databas, och 100st MariaDB och 5 st MS SQL databaser i paketet Företag Plus. Oavsett valt paket så ingår kupong till Google Ads och UNIX-hosting.

Miss Hosting

Miss Hosting erbjuder både webbhotell (under Miss Hosting) och domäner (under Miss Domain). Du har fyra olika webbhotellspaket att välja från: Basic, Professional, Ultimate, och Ultimate Plus. Precis som med föregående webbhotell så innebär större paket fler förmåner. Den första kostar knappt 10 kr per månad (Basic).

Då får du 1 hemsida med obegränsad trafik, gratis Let’s Encrypt SSL-certifikat, gratis verktyg för att bygga din hemsida, obegränsat antal e-postadresser, 100 GB redundant lagring, 1 GB/s internetanslutning till webbservern, 100% av en 1 CPU-kärna, 10 MySQL-anslutningar och 512 MB PHP Minne.

De övriga paketen är liknande men innebär fler hemsidor, utökade SSL-tjänster (t.ex., Comodo SSL Standard i Ultimate Plus), gratis SEO-verktyg (i Ultimate (Plus)), fler använda CPU-kärnor samtidigt, fler MySQL-anslutningar och större mängd PHP Minne. Betala mer så får du mer helt enkelt!

Oderland

Oderland webbhotell har varit verksamma sedan 1998 och erbjuder omfattande lösningar för både stora och små företag. Men även privatpersoner får köpa hos dem. Välj mellan olika kraftfulla webblösningsverktyg för att komma igång webbyggandet:

 • Joomla
 • Drupal
 • WordPress
 • Magento
 • SugarCRM
 • MediaWiki

Som du ser ovanför innebär detta att du behöver vissa förkunskaper inom webbprogrammering för att kunna få ut det mesta av dessa kraftfulla webbverktyg. Några andra säljargument webbhotellet har är att de förra året hade en stabilitet med hela 99,9 % upptid. Med andra ord var servrarna uppe 99,9 % av årets gång. Deras support påstås också vara i världsklass.

FS Data

FS Data har funnits i över 20 år och kom först ut på den digitala marknaden 1997 med säte i Helsingborg. På den tiden var de ett av de första företagen som började erbjuda privatpersoner och företag att registrera .se domäner. De har tre olika molbaserade webbhotell paket att välja från:

 • Premium
 • Pro
 • Platinum

Precis som andra webbhotell som erbjuder hosting och domäner så ingår olika mängder webblagringsutrymme, mängd minne, användning av antal CPU-kärnor. Oavsett valt webbhotellpaket så får du alltid en gratis SiteBuilder att bygga din hemsida med och obegränsat antal e-postadresser.

Stablehost

Välj mellan Starter, Pro och Platinum hos webbhotellet stablehost (som har över 20 års erfarenhet av bland annat dedikerade servrar) som har enligt de själva toppmoderna webbhotellslösningar till riktigt förmånliga priser.

På hemsidan går det även att jämföra de olika paketen in i minsta lilla detalj för att veta exakt vad du får i de olika paketnivåerna.  En av deras säljpunkter är att du kan få dina hackade hemsidor lagade om du väljer Platinumpaketet.

Servrar överallt i världen, nya datorhallar i Valencia, Frankfurt, Amsterdam och Stockholm.

Hostinger erbjuder snabb och säker webbhotell där du väljer från fyra olika lösningar: Enkelt, Premium, Business Webbhotell eller så kallad Cloud Hosting. Välj något som kommer att tillgodose dina behov av billiga domäner och att hitta webbhotell på rea.

Sistnämnda är avancerad lösning för intäktsgenerade företag. Så om sista träffar dig rätt så är det webbhotellpaketet du skall fundera mer på.

Hostkey

Hostkey är ett webbhotell i premiumsegmentet med säte i Moskva i Ryssland.

De erbjuder dedikerade servrar och molnbaserade webbhotell vid behov till mycket bra priser. I skrivande stund har de nyligen lanserat servrar som använder sig av NVIDIAs senaste grafikkort: RTX3080 och RTX3090.

Enligt webbhotellet själva samarbetar de bland annat med Microsoft, NGINX, cPanel, RETN, Huawei, AMS-IX, och många fler stora kunder.

Inleed

Den svenska webbhotelleverantören Inleed erbjuder tre spännande webbhotellpaket att välja från:

 • Standard – 100 GB utrymme, 3000 GB trafik per månad, 1000/1000 Mbit/s, RAID, kundsupport via e-post & chatt.
 • Special – 200 GB utrymme, 3000 GB trafik per månad, 1000/1000 Mbit/s, RAID, kundsupport via e-post & chatt.
 • Återförsäljare – 500 GB utrymme, 3000 GB trafik per månad, 1000/1000 Mbit/s, RAID, kundsupport via e-post & chatt.

Med hjälp av dessa tre olika nivåer så kan du enkelt välja det som passar dig och dina behov. Det erbjuder även tilläggstjänster såsom dedikerade servrar, VPS-servrar, CO-Locationtjänster, Backupservrar, och mycket mer. Några av deras kunder är bland annat aruba, Dell, CloudLinux och SOLUSVM.

Behöver du däremot en server med många stora videoklipp som du skall lägga upp så kan det vara värt att titta på något annat webbhotell så kan erbjuda bättre avtal för mer lagringsutrymme och webbtrafikmängd.

EgenSajt

Sedan 1997 har svenska webbhotellet EgenSajt tillhandahållit mycket högkvalitativa webbhotelltekniska lösningar åt både privata och företagskunder. Deras säte är i Göteborg och de erbjuder flera olika lösningar vare sig du behöver för e-handel eller någonting annat. En smart knep här är att införskaffa billiga domäner på annat håll så slipper du deras förnyelseavgift.

En av fördelarna EgenSajt har gentemot andra webbhotelleverantörer är att du kan välja en tjänst som exempelvis ”Endast E-post” vilket betyder att det är endast mejlen du betalar för. Exempelvis passar det om du vill ha ett e-postkonto någon annanstans istället hos de två vanliga teknikjättarna som Google och Microsoft.

One.com

Billiga domäner och webbhotell på rea återfinns hos One.com som är mycket populärt bland nykomlingar i den digitala världen. De erbjuder dig en check på 500 kr till Google Adwords när du väljer en av deras webbhotellpaket som sträcker sig över minst ett år.

Priset börjar från 19 kr/månad och det finns tonvis med tjänster att lägga till som billiga domäner, SSL-certifikat, flera separata hemsidor, med mera. Olika paket att välja från för att ha något att utgå ifrån är:

 • Guru
 • Expert
 • Entusiast (påstås vara mest prisvärt)
 • Utforskare
 • Nybörjare

Slutsats

Att välja rätt webbhotell på rea och hitta billiga domäner kräver att du tittar runt en del. Dessutom ska du hålla utkik efter regelbundna kampanjer och erbjudanden som olika webbhotelleverantörer bedriver.

Kom ihåg att vara noga med att kontrollera om domännamn ingår vid köp av valt webbhotell eller inte. I vissa fall kan du behöva köpa till ett domännamn från annat håll än hos din valda webbhotelleverantör.

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

bli affiliate
Affiliate

Bli affiliate

Affiliatemarknadsföring är en marknadsföringsmodell där tredjepartsutgivare marknadsför en handlares varor eller tjänster och får en procentandel av försäljningen eller webbtrafiken som ett resultat. Det anses vanligtvis vara en viktig del av modern digital marknadsföring. Affiliate-marknadsföring tilltalar företag eftersom det tillåter dem att uppfylla sina marknadsföringsmål, och det gynnar affiliates genom att erbjuda möjligheten att göra

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan