SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Wi-Fi Sense Windows 10

Dela det här inlägget

Många fina funktioner i Windows 10, men här kommer en väldigt tveksam funktion som heter Wi-Fi Sense. Om du har Wi-Fi Sense på och väljer att dela med dina kontakter så delas trådlösa lösenordet med alla kontakter på sociala nätverken outlook.com, Facebook och Skype. Har din kontakt även samma funktioner påslagna så kan det bli en viral spridning av ditt Wi-Fi nätverk.

Vi rekommendera att stänga av ”Dela trådlösa nätverk som jag väljer” för denna funktionen är extremt kritisk ur säkerhetssynpunkt. Det är mycket bättre att be om lösenord manuellt från personen du befinner dig hos till dess Wi-Fi. Stäng av, skrota den här funktionen Microsoft, det finns inget smart alls med att låta lösenord spridas viralt på Faceboook, Skype och Outlook.com!!

Det har även uppstått mycket kritik mot Microsofts massinsamling av privata uppgifter. För om jag inte missminner mig, bara 1 år sedan så hånade Microsoft Google för att samla in massa integritetkränkande uppgifter, nu gör Microsoft exakt samma sak via den personliga assistenten Cortana bland annat. Det är dock inte lika kritiskt som Google massinsamling eftersom Microsoft inte säljer reklam på samma sätt som Google, MEN det här är fel väg att gå. Vi ser gärna ett stopp av denna massinsamling eller att då man väljer den funktionen vet med sig att alla personliga uppgifter finns i en skyddad miljö.

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan