SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Wi-Fi Sense Windows 10

Dela det här inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Många fina funktioner i Windows 10, men här kommer en väldigt tveksam funktion som heter Wi-Fi Sense. Om du har Wi-Fi Sense på och väljer att dela med dina kontakter så delas trådlösa lösenordet med alla kontakter på sociala nätverken outlook.com, Facebook och Skype. Har din kontakt även samma funktioner påslagna så kan det bli en viral spridning av ditt Wi-Fi nätverk.

Vi rekommendera att stänga av ”Dela trådlösa nätverk som jag väljer” för denna funktionen är extremt kritisk ur säkerhetssynpunkt. Det är mycket bättre att be om lösenord manuellt från personen du befinner dig hos till dess Wi-Fi. Stäng av, skrota den här funktionen Microsoft, det finns inget smart alls med att låta lösenord spridas viralt på Faceboook, Skype och Outlook.com!!

Det har även uppstått mycket kritik mot Microsofts massinsamling av privata uppgifter. För om jag inte missminner mig, bara 1 år sedan så hånade Microsoft Google för att samla in massa integritetkränkande uppgifter, nu gör Microsoft exakt samma sak via den personliga assistenten Cortana bland annat. Det är dock inte lika kritiskt som Google massinsamling eftersom Microsoft inte säljer reklam på samma sätt som Google, MEN det här är fel väg att gå. Vi ser gärna ett stopp av denna massinsamling eller att då man väljer den funktionen vet med sig att alla personliga uppgifter finns i en skyddad miljö.

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

Vad är domännamn - Domäner i Världen
Domäner

Vad är Domännamn

Vad är ett domännamn? En adress på nätet kallas för ett domännamn och är den webbadress som du skriver in i webbläsaren när du vill besöka en webbplats. Bakom själva domännamnet hittar man en kombination av siffror som kallas för IP-adress. Precis som koordinater på en karta pekar IP-adressen oss i rätt riktning. Men eftersom det

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan