SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Microsoft Lumia 950 – iris scanner

Dela det här inlägget

Microsoft lanserade förra veckan de nya flaggskeppsmodellerna Microsoft Lumia 950 och Microsoft Lumia 950 XL. Mobilerna kommer med iris scanner som biometri istället för fingeravtrycksläsare. Som operativ kör mobilerna Windows 10.

Kolla in eventet från 6 oktober här.

Här får ni se hur telefonen totalt kan jämföras med datorer. Det är just produktiviteten och att kunna sköta mitt arbete från mobilen som gör att jag speciellt älskar Microsoft Lumia så mycket mer än andra mobiler.

USB-C – Supersnabb USB koppling. USB-C gör det även möjligt att ladda upp mer än 50% av mobilens batteritid på 30 minuter! Wow

 

Microsoft Lumia 950 XL har en 5.7-inch Quad HD display, Snapdragon 810 processor, 3GB RAM, 32GB utrymme och 3340mAh batteri.

Lumia 950 har nästan samma tekniska specifikation. Det som skiljer är mindre batteri (3000mAh), mindre display (5.2-inch display) och något sämre processor (Qualcomm Snapdragon 808).

Med iris scanners så presenteras ett nytt sätt att låsa upp mobilen ihop med Windows Hello, som först introducerades till datorer. Mobilen har 2 extra kameror, en infraröd och en annan kamera som är specialanpassade för att läsa av ögat – iris.

För att köra igång iris scannern så krävs det först att man sätter en PIN kod som kan användas som backup och sedan lyser den infraröda kameran upp iris medan den andra kameran tar bilden av iris. Tekniken som ligger bakom iris scannern kallas ”asymmetric key cryptography” och är en beprövad metod som används i bland annat smart cards och sensorn för Microsoft Kinect.

Windows Hello är designad för att skydda integriteten, ingen bild av ditt ansikte sparas och all verifiering sköts lokalt. Jag undrar hur det fungerar med fingeravtryck om det är likadant att inget exempelvis skickas upp till Google, Samsung eller andra tillverkare?

Kan iris scanner användas genom att ha ett foto på mobilens ägare?

Nej, det hävdar Microsoft att det inte kommer fungera att bara visa upp ett foto. Iris scannern måste kunna läsa av ett levande öga och kan även se skillnaden på exempelvis tvillingar.

Blir det problem med iris scannern om jag har glasögon?

Nej, iris scannern ska fungera igenom vanliga glasögon. Däremot undrar jag om det inte kan bli problem om jag har solglasögon på mig.

Fler intressanta nya funktioner med Microsoft Lumia 950 är till exempel att du kan koppla in en mus, tangentbord och skärm, därmed går telefonen använda som en dator.

Microsoft mobilerna levereras numera med avtagbart skal så det är enkelt att byta batteri och gömma sim kort och minneskort under luckan.

 

Jämför mobilabonnemang

 

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan