SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Webinar Niche Profit SEO nischmarknader

Dela det här inlägget

Natten till idag deltog jag i ett webinar från USA om att synas att tjäna pengar online och driva trafik till sin hemsida. Ganska snart märkte jag i och för sig att de pratade bara runtom en produkt som skulle delas ut gratis efter webinaret, men när webinaret var slut så kom beskedet att niche profit classroom NPC kostar $497.

Hur som helst så kom en del nyttig information ut från webinaret. Själva röda tråden att skapa optin sidor för att fånga kunders namn och epostadresser genom att erbjuda gratis kurser genom epostutskick inom olika nischmarknader är i och för sig ingen dum idé. Men att använda sig av Clickbank som mestadels har skräpprodukter är en dålig affärsidé.

Många har säkert varit inne på webbsidor som liknar den här:

formula tjäna pengar

 

Tyvärr är Internet rätt förpestad av dessa sidor och tyvärr hamnar de tidigt på Google. Det enda de sidorna vill är att komma åt din epostadress och skapa ett stort register och därefter sälja värdelösa produkter.

I webinaret berättade Adam hur han väljer en nischmarknad och sedan söker böcker på Amazon. Därefter tar han in så mycket information från bokens innehåll inom nischmarknaden på Amazon och skapar sin fria epostutbildning till sina kunder.

Nu till det positiva för det är givetvis en del saker som de gör oerhört bra för att hamna så tidigt på Google, ofta bland de första 10 resultaten inom nischmarknaden.

För att hitta rätt nyckelord inom nischmarknaden så använder de Google Adwords för att kontrollera hur många som söker vissa sökfraser. De väljer ut sökfraser som är väldigt populära. Därefter används ett plugin som heter SEOQuake för Firefox. Genom SEOQuake så får de fram PageRanken på de tio första resultaten i sökfrasen som togs fram genom Google Adwords.

Så här ser SEOQuake ut när jag väljer nyckelorden ”it konsult”

Google it konsult

Vi vill ha så lågt genomsnittlig PageRank som möjligt på de första resultaten på Google med den populära sökfrasen ”it konsult”.

Ett exempel på genomsnitten ovan, vi tar bara de fyra första:

4+3+2+2 = ger en PageRank på 2,75.  Ganska hög, kanske finns det en annan populär sökfras att ta fram genom Google Adwords som ger lägre genomsnitt i PageRank och är då enklare att konkurrera med.

Efter en massa undersökningar på sökfraser och nyckelord så kommer man fram till ett domännamn som registreras med samma sökfras som vi precis kom fram till. I detta fallet kan det vara itkonsult.se

De gick också igenom sociala medier i webinaret. Jag skriver mer om detta senare.

 

 

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan