SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

bli affiliate

Dela det här inlägget

Affiliatemarknadsföring är en marknadsföringsmodell där tredjepartsutgivare marknadsför en handlares varor eller tjänster och får en procentandel av försäljningen eller webbtrafiken som ett resultat. Det anses vanligtvis vara en viktig del av modern digital marknadsföring.

Affiliate-marknadsföring tilltalar företag eftersom det tillåter dem att uppfylla sina marknadsföringsmål, och det gynnar affiliates genom att erbjuda möjligheten att göra passiv inkomst.

Att tjäna pengar som affiliate-marknadsförare tar tid som ägnas åt att utveckla en plattform och bygga en onlinepublik. I den här artikeln kan du lära dig mer om affiliatemarknadsföring och hur det fungerar, samt få tips för hur du kommer igång.

digital marknadsföring

Använd ett affiliate nätverk

Affiliate-nätverk kopplar samman affiliates och handlare. Även om det inte alltid är nödvändigt att gå med i ett affiliate-nätverk, kommer du sannolikt att upptäcka att det kommer att effektivisera relationsbyggandeprocessen med handlare och förbättra inkomstmöjligheterna.

Vilken typ av affiliatenätverk eller marknadsföringsprogram du går med i beror på vilken typ av produkter din publik är intresserad av.

Faktum är att det finns många olika typer av affiliate-marknadsföringsnätverk och program som erbjuder en rad produkter och tjänster från bransch till bransch. För att optimera dina chanser att lyckas, se till att göra research om de nätverk och program som bäst passar din målprodukt och målgrupp.

Ett av de bästa affiliate nätverken just nu är addreveneu.io. De är ett nytt affiliatenätverk som växer i hela Europa. De hjälper dig att komma igång med affiliate marketing. Med gynnsamma villkor och ett brett nätverk av samarbetspartners för dig att ta del av så är de ett utmärkt val.

Hur du kommer igång med affiliate marketing

Affiliate-marknadsförare är värdefulla för handlare eftersom de kan nå specifika målgrupper som består av potentiella kunder. Ju mer detaljerad din nisch är, desto mer sannolikt kan du bygga en affiliateplattform som uppfyller kraven från en underbetjänad publik med originalinnehåll. Samtidigt vill du också välja en nisch med en stor publikandel.

Helst bör den nisch du väljer för dina affiliatemarknadsföringsinsatser vara något som inte bara intresserar dig utan också erbjuder värde för en ansenlig, underbetjänad publik. När du brainstormar idéer kan det vara bra att göra undersökningar med Google Trends eller liknande verktyg för att se om det finns ett ökande eller korrelerande intresse för ämnet.

I den här utforskande fasen kan du ställa några frågor till dig själv:

 • Vad är ett ämne, en hobby eller ett område som är av särskilt intresse för mig som inte finns för närvarande?
 • Hur kan jag lägga till en ny vinkel eller perspektiv till ett ämne med mycket konkurrens?
 • Vilken typ av innehåll skulle jag vilja göra för att på bästa sätt tjäna denna nisch och min kompetens?

Det bästa är att hitta en bra balans där det inte är ett ämne som är så populärt att det finns oändligt med konkurrens, men samtidigt tillräckligt populärt för att det ska finnas ett intresse hos din publik.

Detta kan vara en knepig balansgång till en början men det gäller alltså att hitta en nisch där det finns utrymme för just dig och din idé att slå dig igenom. På så vis ger du dig själv bästa möjliga förutsättning att lyckas.

Bästa affiliate nätverken 2022

Genom att testat mängder av affiliatenätverk under cirka 10 år, så kan vi här ge er tipsen på de bästa affiliate nätverken i år. Det är bra att göra research grundligt innan du blir affiliate.

Många nätverk ligger med dåliga avtal och kan ändra olika parametrar efter hand, exempelvis dra ner på er provision. Lite längre ner på sidan har vi samlat fallgroparna och de sämsta affiliate nätverken i år. Men nu först den roliga delen, dvs att tipsa er om de absolut bästa affiliatenätverken.

1. Adrecord

Adrecord är det perfekta affiliatenätverket för dig som:

 • Vill du ha ett säkert svenskt affiliatenätverk som är enkelt att använda
 • Vill ha snabb och produktiv support
 • Letar efter inspiration inom områdena hem, hälsa, skönhet, sport eller mode. 
 • Marknadsför via hemsidor eller sociala medier

Adrecord som funnits sedan 2010 ger dig möjlighet att pausa betalningar och de jobbar mycket produktflöden.

Här känner du att du får ett bra samarbete, medarbetarna på Adrecord känns aldrig långt borta. Detta affiliatenätverk har hållit den högsta klassen genom åren och känns mycket säkert att använda.

2. Addrevenue

Addrevenue är det perfekta affiliatenätverket för dig som:

 • Vill hitta nya samarbetspartners inom alla nischer
 • Vill få snabb och produktiv support
 • Vill tipsa affiliatenätverket om annonsörer som du vill ska finnas i nätverket, stora som små
 • Utöka din affiliateverksamhet i Europa

Hos Addrevenue som startades upp nyligen kan du få igång affiliateverksamheten snabbt då du får bra guidning, samt tight samarbete med affiliate manager. Stora inom djur, hälsa, CBD olja och börjar komma starkt inom finans och lån. Varje vecka tillkommer flera nya spännande annonsörer. 

3. Tradetracker

Tradetracker är det perfekta affiliatenätverket för dig som:

 • Vill hitta nya samarbetspartners inom alla nischer
 • Vill få snabb och produktiv support
 • Vill utöka din affiliateverksamhet i hela Europa
 • Har sajter inom resor

Hos Tradetracker hittar du stora aktörer som Momondo, Flixbuss, Trivago, Lightinthebox mfl. 

Sämsta affiliate nätverken 2022

Vissa affiliatenätverk har tidigare varit mycket bra, men genom åren tappat sin forntida glans dessvärre. Spårningen har ofta varit ett återkommande problem och problem med utbetalningar. Därför vill vi höja ett varningens finger för de här affiliatenätverken. 

1. Awin

Awin gick ihop med tyska affiliatenätverket Zanox 2017. Stora aktörer som Stena Line finns i detta affiliatenätverk. Dessvärre slutade spårningen fungera för Stena Line SE och Awin lyckades inte lösa spårningsproblemen under nästan 2 års tid. Detta medförde så klart uteblivna utbetalningar som Awin lovade att kompensera. Ett tag senare återkom Awin och sa att de hade för dåligt underlag och Stena Line vägrade betala någon kompensation. Ett affiliatenätverk att slänga i sopkorgen. 

2. Adtraction

Efter ett antal spårningsproblem och ny hårdare utformning, kan vi inte längre rekommendera Adtraction. De kan när som helst kasta ut dina etablerade kanaler utan någon som helst förvarning.

Möjligen har de slängt in ett gäng praktikanter som klickar bort kanaler och som inte klarar av ge någon relevant förklaring till varför de kastar ut en kanal. 

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

bli affiliate
Affiliate

Bli affiliate

Affiliatemarknadsföring är en marknadsföringsmodell där tredjepartsutgivare marknadsför en handlares varor eller tjänster och får en procentandel av försäljningen eller webbtrafiken som ett resultat. Det anses vanligtvis vara en viktig del av modern digital marknadsföring. Affiliate-marknadsföring tilltalar företag eftersom det tillåter dem att uppfylla sina marknadsföringsmål, och det gynnar affiliates genom att erbjuda möjligheten att göra

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan