SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

SEO verktyg för din hemsida

Dela det här inlägget

SEO är en viktig ingrediens i det moderna affärslandskapet. Att anställa SEO-chefer eller få in digitala marknadsföringskonsulter kan vara dyrt. Lyckligtvis finns det några bra verktyg som hjälper dig att komma igång med SEO.

Om du inte känner till SEO så kan det vara värt att outsourca detta till en SEO byrå som hjälper ditt företag. Om du har lite förkunskaper och är angelägen om att lära dig mer så har vi nedan markerat några onlineresurser som kan hjälpa dig att få bättre förståelse för hur du använder SEO för att påverka ditt företag positivt.

Längst ner i inlägget hittar du även en ny tjänst i vår webbutik som lämpar sig perfekt för nystartade företag, men även etablerade företag som vill ha mer auktoritet till sin webbplats, eller till dig som har kommit igång som affiliate.

Google

Google är den mest använda sökmotorn på Internet, samt totalt dominerande söktjänsten bland konsumenterna. Detta har stor inverkan på SEO-strategin då dess algoritm ändras. Google tillhandahåller flera hjälpsamma tjänster som du helt fritt kan använda. På så sätt kan du samla in och analysera data om din webbplats och dess prestanda.

PageSpeed ​​Insights

Med PageSpeed Insigts analyserar Google prestandan på din webbsida och ger förslag som du kan implementera för att förbättra hastigheten både för stationära och mobila enheter. Din hemsidas hastighet påverkar självklart SEO. Google vill inte ranka upp en sida som tar 10 sekunder att gå in på. Därför är det viktigt att övervaka prestandan kontinuerligt för att säkerställa att dåligt prestanda inte inträffar och ger dåliga resultat på sökmotorer som Google.

Google Search Consol – sökkonsol

Google sökkonsol hjälper ditt företag att upptäckas på Google. Google gör en testkörning av din webbplatskarta för att avgöra om det finns några fel som du behöver fixa. Genom att använda Google sökkonsol/Search Console kan du se till att din webbplats kan nås på Google och använda all data för att ta reda på vilka produkter som är mest framgångsrika på din webbplats.

Google Analytics

Google Analytics ett verktyg som ger djupdata om hur din webbplats presterar. Du får ut viktig information som sidvisningar, unika sidvisningar. Hur dina besökare når din webbplats och vilka som når din webbplats är värdefull information att känna till.

Google Trender

Google Trender har samlat in massa information i USA länge. I Sverige kan verktyget också numera användas. Du kan jämföra sökord och analysera hur användarna söker på Google. Google trender kan vara till stor hjälp när du jämför ditt företag med konkurrenter eller genom att hitta rätt söktermer för ditt företag.

Andra bra verktyg

Answer the Public finns dessvärre bara i köpversion på svenska men kan vara ett bra verktyg när du vill hitta sökord eller brainstorma innehåll.

SEMRush är ett bra verktyg när du vill forska på dina konkurrenter och göra konkurrentanalys. SEMRush kan användas för hitta sökord och analysera länkar. Verktyget är värdefullt för småföretagare som redan har erfarenhet av SEO. Det ger också bra information till din webshops Google Shoppingannonser.

Ubersuggest är perfekt verktyg när du vill hitta nya sökord, eller analysera gamla sökord.

Moz, Ahrefs och Majestic är länkdatabaser och alla erbjuder en mängd olika verktyg för att analysera de olika länkarna som pekar mot er hemsida med mera.

Onpage SEO

Webbsidor, bilder, PDF-filer, videor, sociala profiler och varumärkessidor, lokala listor och recensioner kräver optimering direkt på sina sidor. Det betyder att du vet vilka målsökfraserna är för innehållet och att du implementerar dem på rätt plats, exempelvis titeln och beskrivning osv. Alla nya hemsidor måste ha följande punkter för att kunna lyckas med SEO

  • SEO vänliga URL:er/adresser och intern länkning
  • HTTPS
  • Content
  • Sitemaps
  • Page speed
  • Canonicals och meta element

Social auktoritet

Social auktoritet skapas genom sociala medier. Med en G+ profil har ni möjlighet att använda den som en viktig rankningsfaktor. Det innebär att du måste bestämma vilka i ditt företag som ska vara aktiva på Google. Andra viktiga plattformar som exempelvis LinkedIn, Facebook och Twitter bör du också finnas med på för att stärka ditt varumärke. Skapa innehåll och få kontakt med flera inom din bransch, eller potentiella kunder.

Google G+ ger er sidrankning och Google-profiler kan visa vem skaparen är, direkt på Googles resultatsidor. Därför är G+ särskilt en viktig plattform när det kommer till SEO.

Skapa auktoritet i sökmotorerna tillsammans med Itbyggare

Itbyggare i Mölndal kan nu erbjuda ett specialanpassat SEO paket för alla branscher, såväl nystartade företag som redan etablerade företag. Det viktiga är så klart att ni redan har en hemsida (har ni ingen hemsida eller har frågor kontakta oss för gratis offert). Det är en viss fördel om ni redan skapat social auktoritet innan ni köper denna tjänsten, men tjänsten fungerar mycket bra även utan social närvaro. Vill ni så kan vi hjälpa er skapa social auktoritet, som ett tillägg.

Med vår SEO Boost kommer ni få en fantastisk boost på webben!

Paketet ger er allt från 10 till hela 70 stycken nya hemsidor/bloggar med domäner som ni kommer äga, inkluderat med välskrivna texter som är:

  • Anpassade för er verksamhet
  • Anpassade för era besökare
  • Anpassade för SEO och riktade mot starka sökord

Se mer här

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan