SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

HTTPS SSL kryptering för SEO

Dela det här inlägget

Itbyggare.se och itbyggare blogg har nu helt gått över till att använda https SSL kryptering. Detta är en liten rankningsfaktor inom SEO, men något som Google prioriterar för en säkrare webb, så varför inte följa Googles riktlinjer? Det är ganska ovanligt att Google gå ut med officiell ranking signal, så de som Google går ut med bör givetvis följas som exempelvis säkerheten, ha en mobilanpassad hemsida och inte göra stor reklam för sina egna appar i mobilversionen av en sajt.

Webbplatser utan en säker anslutning kan vinna några procentenheter i SEO synlighet vid migrering till HTTPS-protokollet.

Google tar kryptering som en lätt signal, sade de, vilket påverkar bara cirka 1% av världens sökfrågor. Men det finns stor chans att det i framtiden kommer förändras. Ser vi exempelvis på alla hackade WordPress webbplatser senaste veckorna och varningar från Google att en hemsida är sårbar kan vi snabbt räkna ut att just HTTPS kommer stiga i Googles ranking-verktyg.

Google har gjort en hel del arbete för att öka säkerheten i nätet under den senaste tiden och flera browsers har börjat implementera Googles verktyg som exempelvis känner av sårbarheterna på en sajt.

Vad är TLS / SSL Kryptering & HTTPS?

TLS – Transport Layer Security är ett gemensamt protokoll som ger en säker anslutning när du öppnar en webbplats, tidigare versionerna är kända som SSL (Secure Sockets Layer).
Det är viktigt att förstå att du inte krypterar en webbplats med TLS / SSL, du krypterar anslutningen.

TLS / SSL-certifikat används för att motsvara en statisk domän via en sessionsnyckel som krypterar data som mellan server och klient.

Vanlig HTTP trafik är okrypterad. En okrypterad anslutning innebär att varje server som din trafik flyter genom på vägen till din webbplats server kan läsa all data. Med HTTPS krypteras data, så i teorin bara du och webbplatsen du besöker kan se vad du gör på den webbplatsen.

Även om genomförandet av TLS / SSL inte kan garantera ökad synlighet så är vinsten i förtroende från användarna uppenbara. Ju bättre användarsignaler, desto mer positiva är effekterna i Google ranking. Användarna kan se att en webbplats är säker genom adressfältet i webbläsaren, exempelvis gröna hänglåset i Chrome

HTTPS-certifikat

Efter migrering till HTTPS har dock flera webmasters rapporterat en förlust i ranking och trafik. Detta kan vara en anledning för många att undvika ansträngningar att kryptera sin egna webbplats då HTTPS är väldigt tekniskt krävande, men en WordPress sajt kan lätt exempelvis installera ett plugin som kör force på alla HTTP anslutningar till HTTPS efter certifikatet är installerat på servern.

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan