SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Hitta rätt revisor för ditt företag

Dela det här inlägget

Äger du ett medelstort eller stort företag? Har du redan en revisor men tycker att den är för dyr eller inte uppfyller dina krav? Är du kanske en nyföretagare, så behovet av revision av räkenskaperna har uppstått nu? Om du är i en av dessa grupper kan det vara en bra idé att undersöka marknaden för revisorer.

 

Vem behöver en revisor?

Nuförtiden har inte alla företag krav att ha en revisor. Revisionsplikten gäller vissa företag och för det mesta större aktiebolag och publika aktiebolag som enligt särlagstiftning är skyldiga att ha revisor. Om två av följande tre saker är uppfyllda så krävs det att företaget har en revisor:

  • Företaget omsätter mer än tre miljoner kronor
  • Företaget har en balansomslutning på mer än 1,5 miljoner kronor
  • Företaget har mer än tre anställda

Om företaget inte uppfyller något av dessa krav eller uppfyller bara ett av kraven så finns det ingen revisionsplikt.

Sedan 2010 har revisionsplikten avskaffats för både enskilda firmor, mindre aktiebolag samt andra företag av begränsad omfattning. De företag som inte längre behöver en revisor måste fortfarande sköta sin bokföring och deklaration samt upprätta bokslut och årsredovisning. Därför väljer en hel del företag ändå att behålla sin revisor.

Det finns många fördelar med att ha en revisor. Revisorn ger nämligen trovärdighet och utgör en slags kvalitetsstämpel för företaget. Dessutom kan revisorn vara ett bollplank när det gäller juridiska och ekonomiska frågor. På så sätt hjälper revisorn till att hålla koll på ekonomin. Sist men inte minst är alla revisorer oberoende och har tystnadsplikt.

 

Att välja revisor till företaget

De flesta hittar revisor genom att söka på nätet eller genom kontakter som rekommenderar en revisor de haft. Detta är kanske det enklaste sättet att agera på, men det finns mycket som tyder på att man inte hittar en revisor med de exakta egenskaperna som man vill ha. Det kan vara en bra idé att använda sig av någon som känner till marknaden och förmedlingstjänsterna som finns tillgängliga online har gjort detta möjligt.

Ageras.se är en svensk förmedlingstjänst som också är etablerad med stor framgång i Danmark och Norge. Ageras har en marknadsledande position i Norden och med goda skäl! Medarbetarna har stor kunskap om branschen och hjälper dig att hitta rätt revisor för ditt uppdrag. Det är enkelt att ange dina önskemål i formuläret och du får sedan offerter från 3 revisorer som är villiga att ta ditt uppdrag och bäst lämpade för att lösa det!

Revisorerna vet dessutom att de konkurrerar mot varandra och det har därför varit en tendens att de ger bästa möjliga offerten. Ageras ger dig 3 gratis och ej bindande offerter från marknadens bästa revisorer, så det är upp till dig att välja den som passar dina behov bäst.

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Få nyheter och massa tips inom SEO och Wordpress

Mer att läsa

domänrea och webbhotellrea
Okategoriserade

Domänrea och webhotell rea du inte får missa

Varför bry sig om billiga domäner och webbhotell bäst i test egentligen? Det finns många anledningar till varför det är viktigt att hålla koll på: Chanserna att köpa billiga domäner och webbhotell när prisen är riktigt bra. Det är dumt att betala för mycket för domäner och webbhotell. Investera i rätt domän och sälj vidare

Wordpress backup wp time capsule omdöme
Wordpress

WordPress backup plugin – WP Time Capsule

Idag handlar allt om hur du står ut i mängden och synbarhet online tillsammans med en hög säkerhet. Med en hög synbarhet, visibilitet, kommer de som söker efter dina produkter att finna dig i sökmotorerna. Detta är något som du alltid kan jobba hårdare på, för att slutligen alltid ligga i toppen. När det gäller

1 tanke på “Hitta rätt revisor för ditt företag”

Lämna en kommentar

Vill du ge Din digitala Marknadsföring en rejäl boost?

Skicka ett meddelande så kan vi titta närmare på vad vi kan göra för dig!

seokonsult teknikkonsult och marknadsföringskonsult stefan