SEO konsult – IT konsult Göteborg – Stockholm,samt Wordpress webbyrå | ITBYGGARE.SE

Sökmotoroptimering – SEO

[edsanimate_start entry_animation_type= ”lightSpeedIn” entry_delay= ”0.5” entry_duration= ”1” entry_timing= ”linear” exit_animation_type= ”” exit_delay= ”” exit_duration= ”” exit_timing= ”” animation_repeat= ”1” keep= ”yes” animate_on= ”load” scroll_offset= ”” custom_css_class= ””]Sökmotoroptimering & SEO Tjänster[edsanimate_end]

Att hamna tidigt på sökmotorerna som Google och Bing är oerhört viktigt oavsett bransch.
 
Idag är det svårt att lyckas genom att bara lansera en hemsida, utan att utföra riktigt SEO arbete för den.
En snygg och professionell hemsida är inte mycket att ha, ifall det enbart stannar vid inbördes beundran.
 
Med effektiv sökmotoroptimering, även kallad konverteringsoptimering skräddarsyr vi möjligheterna att rätt trafik och konverteringar inträffar på just er hemsida!
 
En strategi arbetas fram för att er hemsida skall hamna så bra till som möjligt på Google & Bing inom lämpliga sökord med White-hat-metoder (SEO Search engine optimization).

Om länkbyggandet sätts upp felaktigt kan er sajt bli svartlistad, så det är oerhört viktigt att all SEO följer en inarbetad strategi.

Konkurrenter som lovar 1000 backlinks billigt eller gratis använder ofta black-hat-metoder och då är risken stor att din sajt blir svartlistad.

Sidor som länkar till er ska innehålla högsta möjliga relevans och kvalitet, både vad gäller struktur, innehåll och länkade sidor till dem!

Ovanstående mening är extra viktig nu efter turbulensen från 8 mars 2017 med Google Fred update, vilken gjorde att flera webbplatser tappat upp emot 90% av sin trafik!

Google sökresultat

Sökordsanalys

Hela grunden till framgångsrik SEO ligger i väl utförd sökordsanalys, utan att veta vad kunderna letar efter och söker efter blir det svårt att veta hur de ska ta sig till er hemsida.

Det finns många aktörer inom SEO branschen och även utländska aktörer försöker ta sig in på den svenska marknaden. Utan att kunna det svenska språket, så är det omöjligt att göra en korrekt sökordsanalys. Artikelarbete är även det omöjligt att utföra (hur bra än översättningsverktygen är) utan att kunna svenska språket,  samt skapa relevanta länkar, allra helst från .se domäner. Det är mycket bättre att anlita en erkänd SEO konsult eller SEO byråer som inte är anonyma och verkligen andas ämnet SEO och som brinner för att vilja vara bäst på SEO.

Med vår gigantiska plattform och nätverk, så kommer vi kunna leverera er sökoptimering utöver det vanliga!

Google Analytics

Med hjälp av Google analytics kan vi studera trafiken på er hemsida. Varför har ni exempelvis hög ”bounce rate” på en viss sida? Google tillhandahåller bra hjälp genom Google analytics, både för er verksamhet och för Googles egna del. På så sätt kan så tillförlitliga sökträffar som möjligt uppnås i sökresultaten.

Google Adwords kampanjer

Vi kan även hjälpa till med Google Adwords kampanjer. En kombination av Adwords och organisk SEO ger er en snabb start till försäljning genom adwords, samtidigt som organisk SEO arbetas upp.

SEO Rapporter

Vi levererar alltid kvalitativa rapporter, exempelvis hur er ranking ser ut just nu och hur den framskrider, vilka sökord ni ska fokusera på o.s.v.

SEO Tjänster

Alla olika delar av SEO kan brytas ut till mindre delar, vilket kan passa er bra som inte söker en paketlösning för sökmotoroptimeringen.

Vi erbjuder även er microtjänster, som att exempelvis ta fram de bästa sökorden/sökfraserna inom er nisch för att hamna bäst till på Google och Bing.

On Page SEO

Två andra SEO tjänster som också är viktiga, ingår i on page optimeringen.

  1. Teknisk SEO – vilken går ut på att er hemsida innehåller rätt teknik.
  2. Innehåll/Content, dvs innehållet på er hemsida bearbetas så att både sökmotorer och besökare gillar innehållet, keyword density är en faktor som spelar mycket stor roll.

Off Page SEO

Detta är den sökmotoroptimering som ligger utanför din kontroll på din hemsida. Det viktiga är att få bra och relevanta länkar till din hemsida och skapa upp en kvalitativ länkprofil med rätt ankarord som pekar till er hemsida. Vi har massvis med olika paket att erbjuda er, stora som små, samt cirka 1000 olika domäner som kan hjälpa er att hamna på första sidan på Google.  

Tveka inte att begära en kostnadsfri offert för att se vad vi kan göra för er!

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

Begär offert Sökmotoroptimering SEO

[contact-form-7 id=”534″ title=”Begär offert seo”]

Tips på hur ni bör sökoptimera er hemsida

 

 

Placera sökorden rätt och med rätt densitet

Det räcker inte att bara använda sökordet i 2-3% av innehållet på er sida. Innehållet på en sida bör vara minst 180 tecken och sökordet ni optimerar måste finnas med minst en gång till max 3 gånger för vart 100:e ord. Därigenom kan sökord utmärka sig både för sökmotorer, liksom besökarna. Texten ser inte spammig ut, men sökordet sticker ändå ut. Variationer av sökordet går också använda och då öka på sökordsdensiteten upp till det dubbla.
 
SEOBook har ett fritt och smart SEO verktyg för att enkelt analysera densiteten sökord.

Mängden kvalitativt innehållstext

Sidor som har mer djupgående innehåll tenderar till att ranka bättre. Många gånger rankar sidor som har över 2000 ord bättre än andra med färre ord. Försök i alla fall att lägga in minst 500 ord på en sida, om du kan få in mer kvalitativ text så kör på det! Längre artiklar med fler ord presterar bättre i sökmotorer, eftersom det helt enkelt finns fler ord och bilder för att ranka upp sidan.

Titel och beskrivning

Skriva bra sidrubriker är en nödvändighet för SEO ranking. Titeln är också den mest avgörande faktorn för Google att besluta vilket ämne en sida handlar om. Den optimala längden för en titel är den mängd Google kan visa i sökresultaten, mellan 50 till 60 tecken. Meta description eller titeln beskrivningen bör innehålla färre än 150 tecken.

Yoast SEO för de på WordPress plattform och andra hjälpmedel kan hålla koll på SEO reglerna åt er.

Även om vi inte är medvetna om alla Google faktorer för ranking så är detta tips som visat sig fungera. Fokus användarna och deras behov kommer alltid först.

Search Engine Optimization Starter Guide är en värdefull e-bok Google tillhandahåller med massor av tips.