Recension av vädersajt

Senast uppdaterad:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Det finns en hel uppsjö av vädersajter. Klart.se känner väl alla till i dagsläget, vädersajten ingår i Schibsted Media Group som har rejäla muskler bakom sig. Schibsted äger även sajterna aftonbladet.se, prisjakt.nu, tv.nu, blocket.se, svd.se, hitta.se och bytbil.com för att nämna några av sajterna som ingår i deras gigantiska plattform.

Genom att lansera en väder-widget på vädersajten så kan sidorna få enorm spridning och även höja upp kvalitén på andra sajter. Visst är det väl trevligt att kunna visa vädret och väder prognoser? Speciellt om sidan är lokal, tillhörande en ort eller kommun, eller resort så är det extra värdefullt.

Vi har tittat lite närmare på väderkarta.se som vi fastnat för då vädersajten snyggt presenterar webbkamera från olika platser och tar sina prognoser från yr.no som ofta anses vara den mest tillförlitliga värder-prognos-sajten.

Det är väldigt enkelt att ställa in deras widget för användning på er sajt.

Gör så här

  1. Välj plats från där du vill visa väder ifrånvädersajt

  2. Längst upp i högra hörnet, efter du sökt upp plats som du vill widgeten ska visa hittar du knappen widgetVäder widget

  3. Efter du valt väder-widget så knappar du bara in de detaljer som du vill väder-widgeten skall visaskapa widget

  4. En box med kod framträder på samma sida (oroa dig inte, du behöver inte veta vad koden betyder, den ska endast kopieras)kopiera väder widget

Nu har du koden klar. Använder du dig av wordpress så kan den klistras in i poster när du väljer ”text” istället för visuellt läge i WordPress. Det finns även en riktigt bra widget för WordPress där du kan klistra in Javascript eller HTML kod. Sök efter ”Javascript Html and Text Adder” i tillägg/plugins så kommer du kunna placera widgeten vart du vill på din WordPress-sajt!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Taggad , ,